πέτρος κοκκαλής κοσμος, petros kokkalis kosmos

Εβδομαδιαία ενημέρωση. Stay tuned!

  • Facebook
  • Instagram

© KOSMOS 2019. info@kosmos.gr

Ξέρουμε τον Κόσμο που θέλουμε! 

Και μιλάμε με στόχους!

Η δράση ξεκινάει σήμερα και διαρκεί ως το 2021! 

Η ώρα είναι τώρα και το ξέρουμε ότι η αναπνοή μας, η τροφή μας, η ευκαιρία μας, η ανάγκη μας, το μέλλον μας, τα δικαιώματά μας, έχουν σχέση με το περιβάλλον και είναι οι νέοι μας στόχοι.

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης συμφωνήθηκαν το 2015 από 193 κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για να εφαρμοστούν  σε όλο τον πλανήτη, μέχρι το 2030, για να δώσουν λύση σε παγκόσμια και τοπικά προβλήματα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση  οι δείκτες αυτοί, παρακολουθούνται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία  (Eurostat), με στόχο την καταγραφή μετρήσιμων αποτελεσμάτων για την διαμόρφωση των απαιτούμενων πολιτικών μέχρι το 2030, για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. 

Είμαστε αυτή η γενιά που έχει την μοναδική ευκαιρία να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση, την ακραία φτώχεια, τις μεγάλες ανισότητες και να διεκδικήσει ειρηνικές κοινωνίες που δεν περισσεύει κανείς. Κάθε Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης από τους 17 προτείνει μία ελάχιστη δράση για 17 βασικές προκλήσεις της εποχής μας, που μας αφορούν όλους.

17 προβλήματα που αντιμετωπίζει και η Ελλάδα. Ποια είναι αυτά; Τι μπορούμε να κάνουμε; Πώς θα συνεργαστούμε για έναν δίκαιο και βιώσιμο κόσμο; Ξεκινάμε να μετράμε και να μιλάμε για κάνουμε τις προκλήσεις, ευκαιρίες μέχρι το 2030. Δημιουργούμε 17 ομάδες από ανθρώπους που θέλουν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τον δρόμο ώστε η Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια το 2030.

 

Η κίνηση πολιτών ΚΟΣΜΟΣ, έχει για κοινή γλώσσα επικοινωνίας του Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και θέλουμε όσοι περισσότεροι φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, της κοινωνίας των πολιτών, φοιτητές, μαθητές και πανεπιστήμια να μιλήσουν μαζί μας με στόχους και να δουλέψουμε για τους ελληνικούς στόχους! 

 

Για κάθε Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (Σύνολο 17) θα σχηματιστεί μία ομάδα, όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική γίνεται, γεωγραφικά (συμμετοχές και από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας) και δημογραφικά (συμμετοχή ανδρών – γυναικών, όλες οι ηλικίες), με αντικείμενο:


- την παρακολούθηση του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης
- την πραγματοποίηση συλλογικών δράσεων στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα
- την δικτύωση και την ενημέρωση στα ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 2019 - 2021 στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες 
- τη δημιουργία πολιτικών προτάσεων για την επιτάχυνση της υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης  στην Ελλάδα και την ΕυρώπηΔιάλεξε τον στόχο που σε νοιάζει πιο πολύ και δήλωσε συμμετοχή!


Γνώρισε κι άλλους KΟΣΜΟ-πολίτες από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας και τη διασπορά που έχετε πολλά κοινά και ελάτε να φτιάξουμε το κόσμο που θέλουμε! 

Η πρωτοβουλία συνεχίζεται με θέμα τον
Στόχο 2 για την Επισιτιστική Ασφάλεια και τον Βιώσιμο Αγροδιατροφικό Τομέα, με ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες στις 3-5 Δεκεμβρίου 2019.

Οι μαθητές διαδηλώνουν σε όλη την Ευρώπη για το κλίμα. Οι μαθητές δουλεύουν για τον 13ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης για την Κλιματική κρίση και ζητάνε ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, προστασία των οικοσυστημάτων, βιώσιμη γεωργία, και δικαιοσύνη δίνοντας το μήνυμα ότι τώρα είναι η ώρα για δράση!

Μιλάμε με Στόχους, Δουλεύουμε για τους Στόχους!