top of page

Π.Κόκκαλης: Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι αν θα έχουμε μια ικανή Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές κρίσεις



«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι αν θα έχουμε μια Ευρώπη περισσότερο ενωμένη και ικανή ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει κρίσεις, όπως αυτή του κορονοϊού και γενικά καταστάσεις που ξεπερνούν τις δυνατότητες των κρατών μελών».


Αυτό δήλωσε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής και γραμματέας του “Κόσμου”, Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι  ο “Κόσμος” θα κατέβει και στις εθνικές εκλογές.


“Κόσμος” και εθνικές εκλογές


«Από την Ελλάδα λείπει η πολιτική οικογένεια των Πρασίνων, η οποία εστιάζει στην κλιματική κρίση. Ο “Κόσμος” είναι ένα νέο πράσινο ελληνικό κόμμα που σκοπό έχει να φέρει την ελληνική πράσινη συμφωνία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για έναν ισχυρό πράσινο χώρο και στη χώρα μας. Το σημαντικό είναι να καταφέρουμε να βοηθήσουμε να υπάρξει, να εγκατασταθεί στον πολιτικό διάλογο μία πολιτική δύναμη η οποία θα είναι εστιασμένη στην επιστημονική πραγματικότητα, στις λύσεις οι οποίες βασίζονται σε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό και έχουν στο κέντρο τους την προστασία του ανθρώπου. Ξεκινάμε με τις ευρωεκλογές, πιστεύουμε ότι είναι πολύ κρίσιμο στην επόμενη 5ετία να εκπροσωπείται η χώρα μας στην ευρωομάδα των πρασίνων και βεβαίως θα συνεχίσουμε να κάνουμε πολιτική δουλειά και προετοιμασία για λύσεις ώστε να συνεισφέρουμε στον πολιτικό διάλογο.’Αρα ναι και στις εθνικές και στις τοπικές…»


Κλιματική Αλλαγή


«Η κλιματική κρίση είναι παρούσα. Είναι μια κρίση δημόσιας υγείας, μια κρίση που χτυπάει την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την δημοκρατική ανθεκτικότητα. Δυστυχώς θα συνεχίσει να επιδεινώνεται, δεν υπάρχει ένας τρόπος να επιστρέψουμε πριν, αλλά υπάρχει τρόπος να το μετριάσουμε και να οργανωθούμε καλύτερα ως κοινωνίες ώστε να είμαστε πιο ανθεκτικές ως προς όλα τα μέλη μας και όχι μόνο αυτά που έχουν την οικονομική δυνατότητα».


Συμμαχία μπλε-μαύρη, κατάμαυρη…


«Η λεγόμενη μπλε, μαύρη, κατάμαυρη συμμαχία είναι μια τάση που θέλει λιγότερη Ευρώπη. Ειδικά η άκρα δεξιά είναι, όχι ευρωσκεπτικιστική αλλά αντιευρωπαϊστική. Αυτό θα μας μειώσει τις δυνατότητες να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε τεράστιες κρίσεις, είτε είναι κλιματικές κρίσεις, είτε πανδημίες κτλ».


Ακούστε όλο το απόσπασμα στο παρακάτω Link:

bottom of page