top of page

Πολιτικό Συμβούλιο

Πέτρος Κόκκαλης

Ο Πέτρος Κόκκαλης ασχολείται ενεργά με τα κοινά τα τελευταία 25 χρόνια, αναπτύσσοντας την κοινωνική καινοτομία με επίκεντρο την ανθρώπινη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Το 2019 εξελέγη ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο Προοδευτική Συμμαχία - ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπώντας τον ΚΟΣΜΟ: μια κίνηση πολιτών που επιδιώκει να θέσει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) των ΗΕ στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής χάραξης πολιτικής και στοχεύει στην ενδυνάμωση και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων μερών να αναλάβουν δράση από τη βάση για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και των ΣΒΑ.

Ελισάβετ Αβραμίδου

Λέγομαι Λίζα Αβραμίδου και ζω στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1967. Έχω τελειώσει Νηπιαγωγός  με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και είμαι πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Δούλεψα για 10 χρόνια στον Ιδιωτικό τομέα ως καθηγήτρια και το 2000 διορίσθηκα ως νηπιαγωγός. Έχω παρακολουθήσει το ετήσιο Πρόγραμμα επιμόρφωσης στη Σχολική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το 2017 μπήκα στον Οικολογικό χώρο. Το 2019 εκλέχθηκα Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την Παράταξη του Φ. Γκανούλη «Οικολογία-Πράσινη Λύση». Συμμετείχα στις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και στην Μητροπολιτική.

Μαρία Αλεξίου

Σπούδασε νομικά στο ΕΚΠΑ και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Πανεπιστήμιο του Leicester. Είναι μέλος του ΔΣΑ και συμμετέχει ως ειδική εμπειρογνωμόνων στη Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Χρηματοοικονομική Πληροφόρηση (European Sustainability Advisory Group) για την ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών προτύπων αναφοράς των πληροφοριών για την βιωσιμότητα. Συμμετέχει ειδικότερα στην ομάδα της Γραμματείας που έχει την ευθύνη για την προετοιμασία και διαβούλευση των προτύπων που αφορούν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ συμμετείχε και στην ειδικό ομάδα μελέτης για την αξιολόγηση των καλών πρακτικών αναφοράς σχετικά με βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα και την σύνδεση κινδύνων και ευκαιριών με τη στρατηγική. Εθελόντρια  στο Advisory Board του HIGGS και στο Δ.Σ. της Οργάνωσης ΓΗ με σκοπό τη διασύνδεση και συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνίας των πολιτών σε κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις.

 

Μέλος της ιδρυτικής ομάδας του CSR Hellas και του CSR Europe, συνεργάζεται στην υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών συλλογικής δράσης και επίδρασης, όπως μεταξύ άλλων η διασύνδεση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων σε ουσιώδη θέματα, η προώθηση νέων επενδύσεων σε βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, η άσκηση της δέουσας επιμέλειας στην εφοδιαστική αλυσίδα και η αντιμετώπιση του κοινωνικού αντικτύπου από την κλιματική κρίση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση σε κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία και η ασφάλεια, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η συμπερίληψη όλων στη μετάβαση σε ένα διαφορετικό οικονομικό σύστημα.

Ντίνα Βαρδαραμάτου

Κοινωνική λειτουργός με μεταπτυχιακά (Κοινωνική και Κοινοτική Εργασία και Εφαρμοσμένες Κοινωνικές Σπουδές). Συμμετέχει επί σειρά ετών στο πεδίο, ως Πρόεδρος και σε Διοικητικά Συμβούλια Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (PRAKSIS, Τεχνοδρομώ, Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Στέγη και την Κατοικία, Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών κ.α.). Τομείς ενδιαφέροντος, δράσης και ακτιβισμού: έμφυλη βία, κοινωνική ένταξη και συμπερίληψη, πρόσβαση στην υγεία, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, ασυνόδευτοι ανήλικοι, ΛΟΑΤΚΙ+; trafficking.

Μαρία Βασιλάκου

Η Μαρία Βασιλάκου γεννήθηκε (1969) και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 1986 ζει μόνιμα στην Βιέννη. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Βιέννης, υπεύθυνη χωροταξίας, μεταφορών, προστασίας κλίματος, ενεργειακού σχεδιασμού και συμμετοχής πολιτών (2010-2019), καθώς και αναπληρώτρια ομοσπονδιακή εκπρόσωπος του κόμματος Πρασίνων Αυστρίας. Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι μέλος της επιτροπής ειδικών συμβούλων της Κομισιόν που σχεδίασε την ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες έξυπνες πόλεις. Παράλληλα εργάζεται παγκοσμίως με την εταιρεία της ως σύμβουλος για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και αστικού μετασχηματισμού. 

Νατάσσα Βασιλείου

Αρχιτέκτων Μηχανικός με καταγωγή από το Αίγιο και τα Λάβαρα Σουφλίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών "MSc - Advanced Environmental and Energy Studies" από το U.E.L. και παρακολούθηση μεταπτυχιακού προγράμματος στο Ε.Α.Π. με τίτλο "MSc - Protection of Cultural Heritage and Monuments of Nature from the Effects of Climate Change" (εν εξελίξει). Διακεκριμένη αρχιτέκτονας από το Building Design Magazine, με 20ετή επαγγελματική εμπειρία τόσο στην σχεδίαση και παρακολούθηση κτιριακών έργων όσο και στην διαχείριση και αξιοποίηση επενδυτικού χαρτοφυλακίου ακινήτων και με πιστοποιήσεις πάνω στον συγκεκριμένο κλάδο. Εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. κατά την τριετία 2016-2019 και συντάκτρια των δημοσιευμένων άρθρων: "Πολιτισμός, η απόλυτη ανανεώσιμη πηγή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής" και "Δαδιά: Διαχείριση και διαφύλαξη της φυσικής πολιτισμικής μας κληρονομιάς". Πιστεύει στον ρόλο του πολιτισμού ως εργαλείο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης και διασφάλισης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Χριστίνα Ευθυμιάτου

Χημικός Βιοχημικός Μηχανικός, MSc. Με εμπειρία, σε Αθήνα και Νάξο, ως μελετητήρια και σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος & τοπικής ανάπτυξης και στον σχεδιασμό -υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (2016-2019).  Ενεργό μέλος πολιτικών οργάνων και υποψήφια των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ (2010-2022) και του Συνασπισμού «Πράσινο & Μωβ» το 2023. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος για την Αθήνα με τον Χ. Δούκα το 2023. Συντονίστρια στην Ελλάδα της Πρωτοβουλίας για ένα Διεθνή Νόμο για την Οικοκτονία.

Ιωάννης Τσολάκης

Γεννηθείς στην Βέροια την 24/11/1968.

Κάτοικος Νίκαιας Αττικής

Νοσηλευτής ΤΕ στο νοσοκομείο Νίκαιας από το 2000

Μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων και πρόεδρος την περίοδο 2020-2022.

Εκλεγμένος Εκπρόσωπος των εργαζομένων (πλην ιατρών) στο ΔΣ του νοσοκομείου

Απόφοιτος της σχολής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (2019-2023).

Ηλίας Παπαθεοδώρου

Επιχειρηματίας στον τομέα της βιοτεχνολογίας και ανάπτυξης καινοτόμων θεραπειών με έμφαση στις σπάνιες ασθένειες. Εργασιακή εμπειρία 30 ετών σε Ελλάδα και κυρίως το Εξωτερικό. 'Εχει διατελέσει Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος εταιριών βιοτεχνολογίας, εισηγμένων και ιδιωτικών. Γεννημένος στην Αθήνα με σπουδές στα πανεπιστήμια Ithaca College και Cornell University. Στέλεχος του Οικολογικού Πράσινου χώρου και ενεργός στη Κοινωνία Πολιτών se θέματα περιβάλλοντος ιδιαίτερα του θαλάσσιου. Έχει υπάρξει συνεκπροσωπος των ΟΠ στο Ευρωπαικό Πράσινο Κόμμα. Είναι παντρεμένος με την παλαιοανθρωπολόγο-ακαδημαικό Κατερίνα Χαρβάτη, έχουν δύο κόρες και έναν σκύλο. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Μαριλένα Ηλιού

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Αποφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακό στο Εργατικό Δίκαιο και ερευνητικό πρόγραμμα Αστικού Δικαίου.

Εργάζεται ως νομικός σύμβουλος ελληνικών και ξένων κυρίως εταιρειών, με βασικό πεδίο ενασχόλησης ADR και Συμβάσεις. Ως σύμβουλος για Crisis Communications και εξειδίκευση στο Cyber Crisis Management αναπτύσσοντας σχετικά προγράμματα για ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς.

Διετέλεσε σύμβουλος στην Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Συμμετείχε στην συγγραφή του εθνικού σχεδίου για την ισότητα των φύλων ενω ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή CEDAW του ΟΗΕ.

Έχει μια κόρη. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την αναρρίχηση και την μουσική.

Μαρία Φερεντίνου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στην Εδαφολογία (Integrated Master) και από το Wageningen University and Research όπου έλαβε σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στην Περιβαλλοντική Πολιτική. Διαμένει και εργάζεται στην Ολλανδία πάνω στον τομέα των συστημάτων έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων. Η εμπειρία της στο τομέα των βιώσιμων αγροδιατροφικών συστημάτων, του stakeholder engagement και των urban policy networks την έχει εξοπλίσει με εργαλεία και μεθόδους για την αντιμετώπιση και επίλυση πολύπλοκων περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Ζωή Νιομανάκη

Ζωή Νιομανάκη του Σταμάτη, ετών 56, μονογονεϊκή οικογένεια, δυο κόρες φοιτήτριες. Γεννημένη Θεσσαλονίκη, μεγαλωμένη εξ ολοκλήρου στη Γερμανία, πρώην Δημοσιογράφος στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό WDR και νυν κοινωνική λειτουργός σε ΜΚΟ. Από: 2015 μέλος Πράσινων Γερμανίας Σβάλμταλ, 2020 εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, επίτροπος διοικητικού συμβουλίου, υπεύθυνη του κόμματος για θέματα διαφορετικότητας, συμβουλευτική επίτροπος του ταμιευτηρίου δημοσίου δικαίου της περιφέρειας και μέλος των κοινοτικών επιτροπών της εκλογικής της περιφέρειας: Κεντρική και οικονομική επιτροπή, επιτροπή τάξης / αθλητισμού / πολιτισμού / τουρισμού, επιτροπή πρόσληψης διοικητικού προσωπικού, στην εξεταστική επιτροπή εκλογών και αντιπρόεδρος στη σχολική επιτροπή. Το «μότο» της είναι: «Συμπερίληψη και αποδοχή της διαφορετικότητας».

Μαίρη Φραγκίσκου

Ονομάζομαι Μαίρη Φραγκίσκου, είμαι 60 ετών, παντρεμένη με δύο παιδιά. Εργάζομαι στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικού. Οι προπτυχιακές σπουδές μου είναι στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και οι μεταπτυχιακές στους Φυσικούς Πόρους και τη Γεωργική Μηχανική. Πολιτικά εντάσσομαι  στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς και της οικολογίας.

Παύλος Γεωργιάδης

Ο Παύλος Γεωργιάδης είναι εθνοβιολόγος, απόφοιτος των Πανεπιστημίων του Εδινβούργου και του Hohenheim, με ειδίκευση στην προστασία της βιοποικιλότητας και τις βιώσιμες χρήσεις γης. Η εικοσαετής ερευνητική και επαγγελματική του πορεία στην διατήρηση και αποκατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων έχει σημαδευτεί από δεκάδες έργα μεγάλης εμβέλειας σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστήμια και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Είναι υπεύθυνος του προγράμματος Forests for Life στην Wildlife Conservation Society (ΗΠΑ) με αντικείμενο εργασίας την προστασία των τελευταίων άθικτων τροπικών δασών του πλανήτη. Κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και ζει στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Αργύρης Γκινούδης

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1998. Αποφοίτησα από την Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης το 2016 και από το τμήμα Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. το 2021. Εργάζομαι ως βιοπαθολογος και κυτταρολόγος κτηνίατρος και πραγματοποιώ τις διδακτορικές μου σπουδές στο Α.Π.Θ.

Λευτέρης Ιωαννίδης

Δήμαρχος Κοζάνης (2014 – 2019). Σήμερα είμαι Δημοτικός Σύμβουλος.

Από το 2007 ενεργό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, με σημαντική δραστηριότητα σε περιβαλλοντικά και οικολογικά θέματα.

Υποψήφιος Βουλευτής με τους Οικολόγος Πράσινους, 2007 και 2009

Υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης, 2010.

Ως Δήμαρχος ασχολήθηκα έντονα με την Δίκαιη Μετάβαση της Δυτ. Μακεδονίας στην Μεταλιγνιτκή Εποχή.

Πτυχιούχος του τμήματος Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων, ΤΕΙ Μεσολογγίου. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου  (MBA in Management Information Systems), Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας. Θέμα πτυχιακής εργασίας: Συγκριτική αξιολόγηση  συστημάτων  διακυβέρνησης Δίκαιης Μετάβασης ανά τον κόσμο και σύγκριση με την Δυτ. Μακεδονία. Βαθμολογήθηκε με άριστα.

Παντρεμένος με την Αγγελική Ζήγρα, πατέρας δυο παιδιών.

Παναγιώτης Γρέδης

Παναγιώτης Αθ. ΓΡΕΔΗΣ γεννήθηκε το 1958 στο Νέο Σούλι Σερρών.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στην ΠΑΣΠΕ και κατέχει Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Διοικητικών Επιστημών Speyer Γερμανίας, στις Ευρωπαϊκές  Σπουδές  από το ΕΚΠΑ και  στις Εξωτερικές  Σχέσεις της ΕΕ από ULB Βρυξελλών. Είναι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στις Βρυξέλλες. Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ΚΥ του Υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Λουξεμβούργο. Μιλά άριστα Αγγλικά και Γερμανικά και καλά Γαλλικά.

Σωτήρης Λυμπερόπουλος

​O Σωτήρης Λυμπερόπουλος γεννήθηκε το 1980 και έχει κάνει σπουδές πάνω στις Οικονομικές επιστήμες και στην εφοδιαστική διαχείριση στην Ελλάδα και την Μ. Βρετανία αντίστοιχα. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ασχολείται με το επιχειρείν έχοντας ιδρύσει το Ραδίκι και την Organic Greek Fruits που υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες εξαγωγής βιολογικών εσπεριδοειδών στην Ελλάδα. Σήμερα ασχολείται με την καλλιέργεια και εμπορία Βιολογικού Ελαιόλαδου και αποξηραμένων Ελληνικών χόρτων και επιθυμεί να συνδράμει στον Κόσμο με τις γνώσεις του για τον Αγροδιατροφικό τομέα.

Άννα Λιανοπούλου

Ονομάζομαι Άννα Λιανοπούλου, ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση 17 χρόνια, σε θέσεις ευθύνης πλάι στον Δήμαρχο Νίκαιας Ρέντη Γιώργο Ιωακειμιδη και ήμουν υποψήφια στις απερχόμενες εκλογές για περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με τον Αττικό κύκλο με τον Γιώργο Ιωακειμίδη. Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και μητέρα δύο παιδιών.

Βάσω Γιατσίδου

Γεωπόνος MSc. με εξειδίκευση στην Αστική Γεωργία και τα Αειφορικά Διατροφικά Συστήματα και Δίκτυα. Είναι μέλος του Αγροοικολογικού Δικτύου Ελλάδας και του Συμβουλίου Αστικής Διατροφικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί και μιλάει δημόσια για Ενιαία Υγεία, Οικολογική Γαστρονομία και Υπεύθυνη Κατανάλωση.

Αθανάσιος Τσακρής

Kαθηγητής Μικροβιολογίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι μέλος του βρετανικού Royal College of Pathologists, συγγραφέας 450 και πλέον δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με περισσότερες από 19.000 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία, καθώς και αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς. Έχει διατελέσει μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα στην Αντιμικροβιακή Αντοχή και τον Έλεγχο των Λοιμώξεων. Έχει μακρά εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων δημόσιας υγείας.

Δημήτρης Δερματάς

Καθηγητής Ρύπανσης Γεωπεριβάλλοντος και Διευθυντής του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ, με διδακτορικό από το UC Berkeley. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου IMPEL (2018-2019) για την εφαρμογή και επιβολή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, Ειδικός Γραμματέας Επιθεωρητών και Ελεγκτών ΥΠΕΝ (2017-2019), μέλος του ΔΣ του Πανευρωπαϊκού Δικτύου (2010-2013) Municipal Waste Europe, Γενικός Διευθυντής του ΦοΔΣΑ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (2007-2010), Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής, W.M. Keck, Stevens Tech (1994-2006), συγκαταλέγεται στο 2% των ερευνητών με την μεγαλύτερη επιστημονική επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πρακτικές εφαρμογές της επιστημονικής του δραστηριότητας εστιάζονται στη διαχείριση αστικών και επικίνδυνων αποβλήτων, ρυπασμένου εδάφους και νερού.

Γιώργος Ιωακειμίδης

Γεννήθηκα στον Πειραιά και σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ., στο οποίο δίδαξα Αντισεισμικά για 15 χρόνια. 

Το 1982 εκλέχτηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος και από το 1995 έως το 2023 διετέλεσα δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη. 

Από το 2011 έως το 2023 υπήρξα μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Π.Ε.Δ.Α. (Πρόεδρος τη διετία 2018-2019) και της Κ.Ε.Δ.Ε., επικεφαλής ανεξάρτητης παράταξης. 

Συμμετείχα στις περιφερειακές εκλογές του 2023 ως επικεφαλής του ‘Αττικού κύκλου’ και σήμερα είμαι επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής.

Όλγα Στεφανή

Σπούδασα στο Τμήμα Φωτογραφίας Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών, ΤΕΙ Αθηνών.

Διπλωματούχος μονωδίας από το ΔΩΘ.

Δικαστική Επιμελήτρια και μέλος του Δ.Σ., Σ.Δ.Ε.Ε.Θ.

Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος για το Δήμο Θεσσαλονίκης με  τις «ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», συντονίστρια της παράταξης και «λαϊκό μέλος» στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα (2014-2019).

Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος για το Δήμο Θεσσαλονίκης με την «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΜΑΖΙ» και συντονίστρια στον τομέα Πολιτισμού. (2019-2023)

Πρώην Οργανωτική Γραμματέας «Οικολόγοι Πράσινοι» (2020-2022)

Συντονίστρια της Σ.Ε. «ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ» (2023).

Μέλος - Ε.Δ. για την Φεμινιστική Απεργία της 8ης Μάρτη και της Πρωτοβουλίας για ένα Διεθνή Νόμο για την ΟΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.

Υποψήφια με την περιφερειακή παράταξη «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ» (2023).

Νίκος Ράπτης

Είναι δρ. Παιδαγωγικής, ψυχολόγος και δάσκαλος. Διευθύνει ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια στη Λάρισα. Από τη δεκαετία του ‘80 δραστηριοποιείται στην ανανεωτική αριστερά και στην πολιτική οικολογία. Ήταν ο διαχειριστής της «προοδευτικής πολιτικής» ( ppol.gr ) και μία από τις «58» προσωπικότητες για την ενότητα της Κεντροαριστεράς (2013). Στις εκλογές του 2023 εκλέγηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας και το 2024 ανέλαβε Αντιπεριφερειάρχης για την Κλιματική Κρίση. Είναι νυμφευμένος με την καθηγήτρια χορού Μαρία Δαλαμάγκα.

Φίλιππος Γκανούλης

Είμαι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στα γεωτεχνικά, στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό έργων υποδομής και στην διοίκηση επιχειρήσεων. Έχω διατελέσει κατά την περίοδο 2019-2023 Περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Οικολογία – Πράσινη Λύση», αντιπρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής και μέλος της επιτροπής ανάπτυξης. Συμμετέχω ενεργά σε πλήθος πρωτοβουλιών πολιτών στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και πανελλαδικά, που υπερασπίζονται αξίες που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τα κοινωνικά αγαθά και την πράσινη κοινωνική κυκλική οικονομία.

Επαμεινώνδας Ευεργέτης

Είδα για πρώτη φορά τον ήλιο τον Απρίλιο του 1970, στην Λιβαδειά όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα στην Ανώτατή Γεωπονική Σχολή Αθηνών, όπου υποστήριξα την διδακτορική μου διατριβή πάνω στην ελληνική χλωριδική βιοποικιλότητα. Τα τελευταία είκοσι χρόνια εργάζομαι στην έρευνα και την περιφερειακή ανάπτυξη με επίκεντρο την γεωργία, το περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. Από το 2016 συνεργάζομαι με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως ερευνητικός και διδακτικός συνεργάτης, ενώ πρόσφατα ανέλαβα την επιμελητεία του Ιπποκρατικού Βοτανικού Κήπου στην Κω.

Δημήτρης Λιόλιος

Νοσηλευτής ψυχικής υγείας.  Αποφοίτησα από το Τμήμα Νοσηλευτικής, AΤΕΙ Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του ΕΑΠ.

Σήμερα εργάζομαι στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας. Κατά την τετραετία 2016-2020, διετέλεσα Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Από το 2017, ιδρυτικό μέλος και εκλεγμένος Πρόεδρος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης  (ΚΟΙ.Σ.ΠΕ.) Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Λάρισας «Μυρμιδόνες» που αποτελεί φορέα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας με αντικείμενο την ψυχοκοινωνική επανένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Από το 2007 αποτελώ ενεργό μέλος οικολογικών-πράσινων κινημάτων (Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινο-Μωβ), με τα οποία ήμουν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Αλέξανδρος Λουιζίδης

Σκηνοθέτης Παραγωγός

Σπούδασε Πληροφορική, Σκηνοθεσία και Καλλιτεχνική Φωτογραφία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και λίγα Γαλλικά.

Tο  1982  ιδρύει την πρώτη εταιρεία πληροφορικής στη Ρόδο ( COMPUTIME )

Επί 20 έτη μηχανογράφησε και εκπαίδευσε πάνω από 3000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

TO 1995 δημιουργεί τον πρώτο κόμβο INTERNET “ Ρόδος ”

Το 1998  ιδρύει παράλληλα  εταιρεία χρηματοοικονομικών

η οποία εξαγοράστηκε από μεγάλο χρηματοπιστωτικό όμιλο της Ελλάδος δημιουργώντας υποκατάστημα στο οποίο διετέλεσε  ως διευθυντής.

Από το 2002 έως και σήμερα διατηρεί εταιρεία παραγωγής οπτικοακουστικών έργων με την επωνυμία digital dreams.

Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 400 έργα πρωτίστως οικολογικής ευαισθησίας  με πολλές διακρίσεις.

Είναι  μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών ΕΕΣ.  της EUROPIAN FEDERETION F.E.R.A. και της INTERNATIONAL FEDERATION Μ.Ε.Ι

Από το 2005 ασχολείται ενεργά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Υπήρξε δε τέσσερις φορές υποψήφιος βουλευτής με διάφορους οικολογικούς συνδυασμούς.

Λευτέρης Παπαγιαννάκης

Γεννήθηκε στη Γαλλία. Σπούδασε Νομική. Δούλεψε στο Ευρωπαϊκό
Κοινοβούλιο, στη Θράκη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και
Κλιματικής Αλλαγής, στους Οικολόγους Πράσινους, το Πανεπιστήμιο
Αθηνών.
Ήταν Αντιδήμαρχος Αθηναίων με αρμοδιότητα θέματα Μεταναστών και Προσφύγων.

Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Είναι Διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

bottom of page