top of page

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Εξορύξεις - μια σχέση κλιματικής καταστροφής



Η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου ονειρεύεται μαζί με το λόμπυ των ορυκτών καυσίμων εξορύξεις στις Ελληνικές Θάλασσες το 2026. Οπως δήλωσε σε πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών που συμμετείχε μαζί με εκπροσώπους της βιομηχανίας εξορύξεων, η κυβέρνηση θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις εταιρείες αυτές.

 

Στο ίδιο Φόρουμ, ο διαχρονικός υποστηρικτής των εξορύξεων, Γιάννης Μανιάτης, επανέλαβε την εμμονή της Ελλάδας ως ενεργειακό κόμβο. Δεν υπάρχει πλανήτης Β μας λέει ο κ. Μανιάτης ο οποίος χωρίς αιδώ έχει κλέψει την μήνυμα του παγκόσμιου κινήματος της νεολαίας κατά των εξορύξεων.

 

Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι, ήταν και θα είναι σταθερά κατά των εξορύξεων στην Ελληνική επικράτεια είτε σε θάλασσα (Κρήτη) είτε σε στεριά (Ήπειρος). Ο ΚΟΣΜΟΣ δεν θα παίξει με το μέλλον των επόμενων γενεών για τον παροδικό πλουτισμό μιας μικρής ομάδας ανθρώπων. Η χρήση των ορυκτών καυσίμων είναι η κύρια αιτία και της κλιματικής και της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Χρειαζόμαστε άμεση απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και ταχύτατη δίκαιη μετάβαση σε βιώσιμες μορφές ενέργειας όπως οι ΑΠΕ. Ο Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του Κόσμος Πέτρος Κόκκαλης θα κάνει παρέμβαση στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών το Σάββατο 13.4.

bottom of page