top of page

Ο Πέτρος Κόκκαλης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε.



Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ, Πέτρος Κόκκαλης, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, συζητήθηκαν διάφορα σημαντικά θέματα που αφορούν την πολιτική σκηνή και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.


Αρχικά, ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός πράσινου κόμματος στην Ελλάδα. Τόνισε πως ένα πράσινο κόμμα μπορεί να προσφέρει λύσεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα και να προωθήσει την αειφόρο ανάπτυξη, υποστηρίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας.


Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε στη ψήφιση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Ο Κόκκαλης ανέλυσε τη σημασία της νέας ΚΑΠ για τους αγρότες και την αγροτική ανάπτυξη στην Ευρώπη, τονίζοντας την καταψήφισή της από τους Πράσινους, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ενσωμάτωσης περιβαλλοντικών κριτηρίων στην αγροτική πολιτική, προκειμένου να προωθηθούν βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας.


Τέλος, ο Πέτρος Κόκκαλης συζήτησε την επιστολή του προς τις προοδευτικές δυνάμεις, όπου κάλεσε για συνεργασία και ενότητα μπροστά στις κοινές προκλήσεις. Έδωσε έμφαση στην ανάγκη για ένα κοινό μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων που θα προωθήσει κοινωνικές και περιβαλλοντικές πολιτικές, αναφέροντας ότι η συνεργασία είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Η συνέντευξη έκλεισε με τον Κόκκαλη να εκφράζει την αισιοδοξία του για το μέλλον, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων.

bottom of page