top of page

Με τη διευθύντρια του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών κ. Adla Sashati συναντήθηκε η Μπέττυ Σεμακούλα



Συνάντηση πραγματοποίησε η υποψήφια Ευρωβουλεύτρια του ΚΟΣΜΟΣ Μπέττυ (Μπεατρίς) Σεμακούλα-Γιαπουτζή με τη διευθύντρια του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών κ. Adla Sashati.


Στη συνάντηση διατυπώθηκε κοινή βούληση για ανάπτυξη μιας αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας στην κατεύθυνση της εύρεσης λύσεων για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού στη χώρα μας.


Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν  διεξοδικά οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι αιτούνται άδειες παραμονής στη χώρα μας, το επί σειρά ετών άλυτο ζήτημα της ιθαγένειας καθώς και το δικαίωμα ψήφου στον ξένο πληθυσμό της Ελλάδας. Υπολογίζεται ότι 45000 χιλιάδες άνθρωποι που διαβιούν και εργάζονται στη χώρα μας είναι χωρίς χαρτιά, παιδιά που γεννήθηκαν στη χώρα μας ή έφτασαν εδώ σε ηλικία έως 6 ετών παραμένουν "αόρατα" ενώ μετά την πανδημία πολλές από τις  οργανωμένες κοινότητες που καθιστούσαν εύκολη την καταγραφή και την εξυπηρέτηση των μελών τους, αργοσβήνουν. 


Από την εκτενή συζήτηση, προέκυψε και συνομολογήθηκε η ανάγκη άσκησης πίεσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και η ανάγκη αλλαγής του Νόμου. Είναι επιτακτική ανάγκη, η κοινωνία των πολιτών που ασχολείται με το μεταναστευτικό ζήτημα, να ασχοληθεί με το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών. "Όταν ο Μεταναστευτικός πληθυσμός αποκτήσει δικαίωμα ψήφου, θα γίνει υπολογίσιμος σαν κάτι παραπάνω από φθηνά εργατικά χέρια" τόνισε η κ. Σεμακούλα. Στη συζήτηση και οι δύο κυρίες μίλησαν για το contemporary protection scheme που θα έπρεπε να βρίσκεται σε ισχύ από το 2015 και το πώς εφαρμόζεται στη χώρα μας.


Μιλώντας για την Ευρώπη που θέλουμε, για τη συμμετοχή της στις Ευρωεκλογές και για το πώς οραματίζεται τη σύμπνοια, την ειρήνη και την αντιμετώπιση των λαών η υποψήφια Ευρωβουλεύτρια κ. Σεμακούλα δήλωσε:


"Όταν η μισή υφήλιος βρίσκεται σε πόλεμο, δεν μπορείς να αναγνωρίζεις μόνο τον πόλεμο στην Ουκρανία".


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ανταλλαγή πληροφοριών για το προσωπικό βίωμα της υποψήφιας του ΚΟΣΜΟΣ στην Ελλάδα ως παιδί μικτού γάμου, για την αντιμετώπισή της από τον κόσμο και για το κατά πόσο είναι η Ελλάδα ένας φιλόξενος τόπος. 

bottom of page