top of page

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό




Τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην ένταξή τους να λειτουργήσουν και να εκπαιδευτούν καθώς η γενική εκπαίδευση δεν έχει φροντίσει να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Κάποια από αυτά φοιτούν στα τυπικά σχολεία με ελλιπή υποστήριξη (παράλληλη στήριξη ) και άλλα απομονώνονται στα Ειδικά Σχολεία, χωρίς στρατηγική επανένταξής τους στη γενική εκπαίδευση. Λύση θα μπορούσε να αποτελέσει η ενίσχυση της χρήσης της τεχνολογίας ώστε τα παιδιά να ενταχθούν στο κοινωνικό πλαίσιο, να μπορούν να παρακολουθήσουν το αναλυτικό πρόγραμμα, να δρουν ως ενεργά μέλη και να μπορέσουν να έχουν δυνατότητες απασχόλησης. Να μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους, να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους, την κοινωνικοποίηση τους και να ενταχθούν στην κοινωνία ως παραγωγικά και ισότιμα μέλη.


Στον ΚΟΣΜΟ είμαστε σίγουροι ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο με ίσες ευκαιρίες για τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Είναι χρέος μας είναι να ενδυναμώνουμε τις δομές που σήμερα παράγουν ένα πολύτιμο έργο, να προστατεύουμε το περιβάλλον και να προωθήσουμε με την ισότητα και τη δικαιοσύνη για όλες, όλους και όλα μέσα στην ελληνική κοινωνία με στόχο τη συμπερίληψη.


Μέσα από τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις μας, όλες, όλοι και όλα στον ΚΟΣΜΟ καθημερινά παλεύουμε και τελικά θα δημιουργήσουμε έναν καλύτερο μέλλον για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

bottom of page