top of page

Στην πορεία της Πρωτομαγιάς ο ΚΟΣΜΟΣ



Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε, σήμερα, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ, Πέτρος Κόκκαλης, μαζί με τις υποψήφιες ευρωβουλεύτριες και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γεωργία Αγγελοπούλου, Ντίνα Βαρδαραμάτου, Νατάσσα Βασιλείου, Γιώργο Γκέκο, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Ζωή Νιομανάκη, Ειρήνη Σκουζού, Ευδοκία Τσαγκλή και τον εκπρόσωπο Τύπου Ηλία Παπαθεοδώρου, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι: «Οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες για καθιέρωση του οκταώρου, αξιοπρεπείς μισθούς και δουλειά είναι σήμερα πιο επίκαιροι από ποτέ. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φορώντας ένα τάχα μου προοδευτικό προσωπείο, συνεχίζει τις πολιτικές που κάνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας καθεστώς και βάζουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων πάνω από τις κοινωνικές ανάγκες».


»Η Εθνική Πράσινη Συμφωνία, ένα συνολικό πρόγραμμα για την οικονομία, την παιδεία και την υγεία, προσανατολισμένο στην ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης αποτελεί την πρόταση του ΚΟΣΜΟΥ προκειμένου οι δυνάμεις της προόδου να αντιμετωπίσουν την επίθεση που δέχεται η κοινωνία. Η τετραήμερη εργασία, που ήδη άρχισε να εφαρμόζεται σε χώρες της Ευρώπης, είναι ένα ώριμο αίτημα. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση κινείται σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα είναι η αρχή για την επόμενη μέρα», κατέληξε ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης.

bottom of page