top of page

Αυστραλία φωτιά: Ραγίζει καρδιές το καγκουρό που ικετεύει για βοήθεια [vid & pics]


Αυστραλία φωτιά: Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...


Αυστραλία φωτιά: Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται εδώ και μήνες στην Αυστραλία. Οι αριθμοί σοκάρουν: 24 νεκροί, 2.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους,  5,25 εκ. εκτάρια γης έχουν γίνει στάχτη, ενώ μισό εκατομμύριο ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους, έχουν τραυματιστεί, εκτοπιστεί και απειλούνται. Ειδικά τα κοάλα και τα κανγκουρό, πεθαίνουν επί τόπου.


Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η δήλωση του υπουργού Μεταφορών της Νέας Νότιας Ουαλίας, Άντριου Κόνστανς, ο οποίος συνέκρινε τις πυρκαγιές με «ατομική βόμβα». «Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας, αυτό δεν είναι μία πυρκαγιά, είναι ατομική βόμβα. Είναι απερίγραπτη η κόλαση που έχει προκαλέσει» είπε, μιλώντας στο ABC.

Αυστραλία φωτιά: Θύματα μισό εκατομμύριο ζώα


Καθημερινά σχεδόν λαμβάνουμε από την Αυστραλία φωτογραφίες με ζώα, που ζητούν βοήθεια ή που διασώζονται. Φωτογραφίες σοκαριστικές, που είναι "γροθιά στο στομάχι". Η τελευταία εικόνα είναι αυτή ενός καγκουρό, που ικετεύει για βοήθεια.


φωτογραφικός φακός αποτύπωσε μια συγκινητική στιγμή την ώρα που ένα νεαρό καγκουρό, εμφανώς ταλαιπωρημένο από την πύρινη κόλαση, αναζητά βοήθεια από ένα παιδί, το οποίο παίρνει ένα ποτιστήρι και του ρίχνει νερό στο σώμα του ενώ στην συνέχεια του βάζει ένα μπολ με νερό για να πιει.


Οι οικολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ εκτιμούν ότι πάνω από 480 εκατομμύρια θηλαστικά, πουλιά και ερπετά έχουν πεθάνει από τον Σεπτέμβριο ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αυστραλία. Δεκάδες χιλιάδες ζώα έχουν καεί ή φέρουν σοβαρά εγκαύματα σε όλο τους το σώμα.

Απίστευτες εικόνες



bottom of page