top of page

Πέτρος Κόκκαλης: Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά με επίκεντρο τον άνθρωπο




Την κλιματική κρίση ως  “μητέρα όλων των κρίσεων” περιέγραψε  ο Γραμματέας του “Κόσμος” και Έλληνας Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης που παραχώρησε στην κ. Έλενα Παπαβασιλείου, στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 την Πέμπτη 27 Μαρτίου.

 

“Το σύστημα που έχει δημιουργήσει την επισιτιστική κρίση και την κρίση της δημόσιας υγείας είναι το ίδιο που έχει δημιουργήσει και την κλιματική” τόνισε ο κ.Κόκκαλης ενώ αποσαφήνισε πως είναι μια συνθήκη  που θα μας ακολουθεί για γενεές και έχει φέρει σε οριακή κατάτασταση τον φυσικό κόσμο όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.Η “πράσινη συμφωνία” την οποία θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ  για την βιωσιμότητα του πλανήτη χρήζει περαιτέρω αναβάθμισης και προστασίας από όλους μας. Δυστυχώς  υπάρχουν δυνάμεις  που επιθυμούν να σταματήσουν αυτή την πρόοδο διότι προφανώς δεν κατανοούν πως δεν πολεμάνε έναν πολιτικό αντίπαλο με την ακατανόητα αρνητική τους στάση παρά  όλες εκείνες τις περιβαλλοντικές ενέργειες που μπορούν να διασφαλίσουν τα απαραίτητα κλιματικά όρια για την συνέχιση της βιοποικιλότητας στη Γή μας.

 

“Υποχρέωση μας η ευρεία συμμετοχή στις Ευρωεκλογές”

 

Την αναγκαιότητα της ευρείας συμμετοχής των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες επισήμανε ο Γραμματέας του “Κόσμος” και Ευρωβουλευτής κ. Πέτρος Κόκκαλης,  

“Το 70-75% των νόμων που εντάσσονται στις νομοθεσίες των κρατών μελών της Ε.Ε ψηφίζονται από το Ευρωκοινοβούλιο, επομένως έχει σημασία ποιοι αιρετοί το απαρτίζουν” είπε ο κ. Κόκκαλης και συνέχισε: “ειδικά στις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι που επιβάλλουν την συλλογική αφύπνιση των δημοκρατικών Ευρωπαίων ψηφοφόρων, καθώς παρατηρείται μια ανησυχητική άνοδος της άκρας Δεξιάς η οποία έχει καταφέρει να καρπωθεί την δίκαιη απόγνωση του κόσμου λόγω της πρωτόγνωρης ακρίβειας σε στοιχειώδη καταναλωτικά αγαθά αλλά και της ουσιαστικής έλλειψης φωνής αντιπροσώπευσης. Προσωπικά, θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά με αίσθηση καθήκοντος και πρωτίστως με επίκεντρο τον άνθρωπο, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις δύσκολες κοινωνικο-πολιτικές συνθήκες που μας περιμένουν ως απόρροια και της κλιματικής αλλαγής η οποία νομοτελειακά και επιπροσθέτως θα επιδράσει καταλυτικά σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας”.

 

Σε σχετική ερώτηση της κ. Παπαβασιλείου αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών και τις αποκαλύψεις που προηγήθηκαν με πρωτοβουλία του κ. Κόκκαλη - πριν το ανωτέρω εγκληματικό συμβάν - ο Γραμματέας του “Κόσμος” μεταξύ άλλων δήλωσε πως εκείνο που θα πρέπει να κρατήσουμε σε πολιτικό επίπεδο από την συγκεκριμένη εθνική τραγωδία είναι η ύπαρξη μιας κουλτούρας συγκάλυψης και μια άρνηση να βγει η “αλήθεια στο φως”. Είναι ανήθικο και απολίτικο να προστατεύονται άνθρωποι που φέρουν βασικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών. Πρέπει να συνδράμουμε όλοι στις προσπάθειες των άτυχων συγγενών τους. “Δεν διανοούμαι πως ζούμε ή θα ζούμε σε μια χώρα που μπαίνει κάποιος σε τρένο και δεν θα ξέρει αν θα βγει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κόκκαλης.

 

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε σε όλα τα υπαρκτά και μείζονος σημασίας ζητήματα που στιγματίζουν την πορεία της παρούσας Κυβέρνησης, όπως στην ιστορική Πανευρωπαϊκή καταδίκη της χώρας μας για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του τύπου, ενώ στην συνέχεια απαρίθμησε μια σειρά από τις παρακρατικού τύπου τακτικές που εφαρμόζονται στις μέρες μας, σε όλες τις εκφάνσεις του εγχώριου πολιτικού και κοινωνικού βίου όπως τις υποκλοπές, την προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, την έξαρση της αστυνομικής βίας, στην διαχείριση των διεθνών συνθηκών στα σύνορα μας, στα ζητήματα των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ καταδίκασε την συνήθη πρακτική της Κυβέρνησης να εκθέτει και να περιγράφει ως ανθέλληνες όσους θεσμικούς συμβάλλουν στην ανάδειξη των “κακώς κειμένων” που κατά κόρον την τελευταία πενταετία συμβαίνουν στην χώρα μας εις βάρος των πολιτών της.

 

Ο Γραμματέας του Κόσμος κ.Πέτρος Κόκκαλης στην συνέχεια της συνέντευξης “έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου” αφού παρέθεσε πως η Ελληνική Κυβέρνηση με τις αντιευρωπαϊκού τύπου τακτικές που ακολουθεί κινδυνεύει να ακολουθήσει την μοίρα σημαντικής περικοπής χρηματοδότησης άλλων αντίστοιχων κρατών – μελών όπως της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, με ολέθριες νομοτελειακά συνέπειες για την ήδη χειμάζουσα εγχώρια οικονομία μας. Στα επόμενα χρόνια πρόκειται να λάβουμε ως χώρα περί τα εβδομήντα δισεκατομμύρια σημείωσε ο κ.Κόκκαλης και συνέχισε: “καταλαβαίνετε τι θα επακολουθήσει αν οι Βρυξέλλες μας βάλουν στο ίδιο κάδρο με τους Ούγγρους και τους Πολωνούς”.

 

Ολυμπιακός: Η σπουδαιότερη έκφραση του Ελληνικού πολιτισμού

 

Στο δεύτερο μέρος της άκρως ενδιαφέρουσας συνέντευξης, μεταξύ πολλών θεματικών ενοτήτων που αναπτύχθηκαν ο κ. Πέτρος Κόκκαλης μίλησε εγκάρδια για την μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό.

 

“Ο Ολυμπιακός για μένα είναι η σπουδαιότερη έκφραση του Ελληνικού πολιτισμού στον 20ο αιώνα, ένας ολόκληρος κόσμος, τον οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω για δώδεκα χρόνια υπό πολλές ιδιότητες και ρόλους, κυρίως αυτούς που δεν έβλεπε ο κόσμος. Ασχολήθηκα εντατικά με τον εκσυγχρονισμό του Ολυμπιακού, μετά τα “πέτρινα χρόνια” με τον Κοσκωτά και τον Σαλιαρέλη, πετύχαμε να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο πολυαθλητικό σωματείο, με καινούργιο γήπεδο, με δεκάδες χιλιάδες νέα μέλη, με δικαίωμα, ψήφου, με νέο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο.Του χρόνου ο Ολυμπιακός συμπληρώνει τα εκατό του χρόνια και όσοι τον αγαπάμε πρέπει να σκεφτούμε πως μπορούμε να φανούμε πιο αντάξιοι στον σκοπό του Ολυμπιακού ο οποίος όπως καταγράφεται στην ίδρυση του πριν έναν αιώνα είναι η κατά πάσα φίλαθλο τρόπο εξύψωση της νεολαίας.”

 

“Μπαίνουμε ξανά” στην αμαξοστοιχία 62...

 

Εν συνεχεία, ο κ.Πέτρος Κόκκαλης υπηρετώντας τις υψηλές αξίες της πράσινης μετάβασης και ως πολέμιος των δεινών της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συμμετοχής του κόσμου για τον περιορισμού της χρήσης φυτοφαρμάκων, του πλαστικού, αλλά και εκείνων των πηγών ενέργειας που εκπέμπουν καυσαέρια διότι οι υπάρχουσες επιστημονικές έρευνες για τα ύψη της τοξικότητας του αέρα που αναπνέουμε, της ποιότητας του νερού που πίνουμε είναι επιεικώς δυσοίωνες.

 

Τέλος, για να αποδώσει με ένα αλληγορικό παράδειγμα την ήδη εσχάτως επιβαρυμένη κατάσταση των περιβαλλοντικών δεικτών και αποτυπωμάτων του πλανήτη ο Γραμματέας του “Κόσμος” τόνισε: “Φανταστείτε πως μπήκαμε στην αμαξοστοιχία 62 και σε αυτή την περίπτωση και δεν ξέρουμε που θα καταλήξουμε. Οφείλουμε όλοι μαζί να συμμετέχουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για τον περιορισμό των επιπτώσεων της υφιστάμενης κλιματικής αλλαγής”.

 

bottom of page