top of page

Ανθρακικό αποτύπωμα: Σβήστε το και ανταλλάξτε το με μια δενδροφύτευση


Ανθρακικό αποτύπωμα των ταξιδιών: Η ψηφιακή εφαρμογή «Global Forest Fund» μας βοηθάει να το σβήσουμε, με όποιο μέσο κι αν ταξιδεύουμε.


Η εφαρμογή του διεθνούς ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ταξιδιώτη να σβήσει το ανθρακικό αποτύπωμα της μετακίνησης του. Με τον όρο "ανθρακικό αποτύπωμα" εννοούμε τη συνολική ποσότητα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ως ισοδύναμη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, που προκαλείται από μια δραστηριότητα. Ο ταξιδιώτης ουσιαστικά το “ανταλλάσσει” με μία παγκόσμιας εμβέλειας δραστηριότητα δενδροφυτεύσεων.


Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ως εθνικός εκπρόσωπος του FEE, παρουσιάζει τον τρόπο να σβήσουμε το ανθρακικό αποτύπωμα των ταξιδιών μας. Συγκεκριμένα, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, υπολογίζουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που θα παραχθούν από τις μετακινήσεις τους και ενισχύουν με το αντίστοιχο ποσό δράσεις δενδροφύτευσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο. Δείτε πώς λειτουργεί η διαδικασία:


Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του «Global Forest Fund» στη διεύθυνση www.gff.global, επιλέγουμε το μέσο μεταφοράς που θα ταξιδέψουμε, αεροπλάνο, πλοίο, λεωφορείο, τρένο ή μεικτό τρόπο ταξιδιού. Αντίστοιχα συμπληρώνουμε την αφετηρία και τον προορισμό, τα άτομα και αν το ταξίδι είναι μονής διαδρομής ή μετ' επιστροφής. Κλικάρουμε την επιλογή «calculate» και το σύστημα υπολογίζει την ποσότητα εκπομπής ισοδύναμου CO2 και το αντίστοιχο ποσό σε ευρώ. Επιλέγουμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε άλλο ποσό ή προχωράμε απευθείας στην πληρωμή με πιστωτική κάρτα. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας και επιλέγουμε εάν θέλουμε να λάβουμε ηλεκτρονικό μήνυμα με πληροφορίες για τη δωρεά μας και τη συμβολή της στους σκοπούς του Global Forest Fund. Η δωρεά μας καταχωρείται και εμφανίζονται στην οθόνη οι σχετικές πληροφορίες.



bottom of page