top of page

Αυστραλία κοάλα: "Γροθιά στο στομάχι" η φωτογραφία με τον πυροσβέστη στις φλόγες [pics]



Αυστραλία κοάλα: Η κλιματική καταστροφή σε μια σοκαριστική φωτογραφία


Αυστραλία κοάλα: Μια συγκλονιστική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο του Διαδικτύου, που δείχνει με τον πιο δραματικό τρόπο την κλιματική καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία. Απεικονίζει έναν πυροσβέστη και ένα κοάλα να στέκονται δίπλα - δίπλα, περικυκλωμένοι από τις φλόγες... Πρόκειται για μια φωτογραφία σύμβολο της κρίσιμης δεκαετίας στην οποία μπαίνουμε.


Τη φωτογραφία δημοσίευσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Eden Hills, ένα τμήμα εθελοντών πυροσβεστών στην Αυστραλία. Όπως φαίνεται, ένας πυροσβέστη βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια πυρκαγιά, ενώ ήδη έχει τυλιχθεί στις φλόγες ένα σπίτι. Το κοάλα στέκεται δίπλα του, σε μια μικρή λακκούβα νερού, που απέμεινε από την μάνικα.

Λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα εδώ και πολλούς μήνες, τα κοάλα - τα μαρσιποφόρα φυτοφάγα ζώα που ζουν στην Αυστραλία - έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας.


Χιλιάδες κοάλα έχουν αφανιστεί, ενώ ένα τεράστιο τμήμα του φυσικού τους περιβάλλοντος έχει καεί. Έχουν κυκλοφορήσει πολλά βίντεο και φωτογραφίες με τον αγώνα πυροσβεστών, διασωστών και πολιτών να βοηθήσουν τα κοάλα, που βρίσκονται στις φλεγόμενες περιοχές.





bottom of page