top of page

Φίλιππος Γκανούλης: “Πέντε ισχυροί λόγοι να ψηφίσουμε τον Κόσμο στις επερχόμενες Ευρωεκλογές

Updated: Apr 11

Άρθρο του Φίλιππου Γκανούλη, Μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΟΣΜΟΥ στο magazino.





Στον καταιγισμό πολιτικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η Ελλάδα σήμερα, η επιτυχία του ΚΟΣΜΟΣ στις επικείμενες ευρωεκλογές κρίνεται καθοριστική. Η ανάδυση του ΚΟΣΜΟΣ, ενός κόμματος με πράσινη ατζέντα και σαφή προσανατολισμό προς την βιωσιμότητα, έχει ως στόχο να φέρει ένα νέο κύμα ελπίδας με στόχο την πολιτική ανανέωση και την πράσινη μετάβαση. Πέντε ισχυροί λόγοι για να επιλέξουμε τον ΚΟΣΜΟ στις επερχόμενες ευρωεκλογές:


1. Ενίσχυση της Ελληνικής Πράσινης Φωνής στην Ευρώπη


Η επιτυχία του ΚΟΣΜΟΣ θα ενισχύσει την πράσινη φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξασφαλίζοντας ότι οι βιώσιμες πολιτικές και η πράσινη ατζέντα θα βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη. Η προβολή των θεμάτων αυτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση μιας αποτελεσματικά βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Η ενδυνάμωση του ΚΟΣΜΟΣ στις ευρωεκλογές θα διασφαλίσει ότι η Ελλάδα έχει μια ισχυρή πράσινη φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενισχύοντας την θέση της χώρας στις συζητήσεις και τις αποφάσεις που αφορούν το περιβάλλον και την βιωσιμότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


2. Διαμόρφωση Βιώσιμων Πολιτικών


Ο ΚΟΣΜΟΣ, με την είσοδο του στο Ευρωκοινοβούλιο, θα έχει τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσει πολιτικές που προωθούν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την πράσινη ενέργεια και την κυκλική οικονομία. Η προσέγγισή του μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων, όπως η μείωση των αερίων θερμοκηπίου, η διαχείριση των φυσικών πόρων και η προστασία της βιοποικιλότητας. Ο ΚΟΣΜΟΣ τάσσεται υπέρ μιας οικονομίας που δεν βασίζεται αποκλειστικά στην αύξηση του ΑΕΠ, αλλά λαμβάνει υπόψη και τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της ανάπτυξης υπέρ του συνόλου της κοινωνίας.


3. Προώθηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης


Η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση της βιωσιμότητας δεν αποτελούν μόνο οικολογικά, αλλά και κοινωνικά ζητήματα. Το ΚΟΣΜΟΣ θα εργαστεί σκληρά για την εξασφάλιση ότι οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα περιλαμβάνουν μέτρα για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την υποστήριξη των πλέον ευάλωτων ομάδων.


4. Ενίσχυση της Δημοκρατίας και της Συμμετοχής


Η επιτυχία του ΚΟΣΜΟΣ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της πολιτικής συμμετοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, παρέχοντας μια νέα πολιτική επιλογή που ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των πολιτών για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.


5. Προοπτική για ένα Καλύτερο Μέλλον.


Η επιτυχία του ΚΟΣΜΟΣ στις επερχόμενες ευρωεκλογές δεν αφορά μόνο την ενίσχυση ενός πολιτικού κόμματος αλλά και την προώθηση ενός πιο βιώσιμου, δίκαιου και περιβαλλοντικά υπεύθυνου μέλλοντος για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η στήριξη του ΚΟΣΜΟΣ είναι μια επένδυση στην αειφόρο ανάπτυξη, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην ενίσχυση της δημοκρατίας, στοιχεία ουσιαστικά για την ευημερία των τωρινών και των μελλοντικών γενεών.

bottom of page