top of page

Γκρέτα Τούνμπεργκ ΟΗΕ: Μην με ακούτε άλλο, πρέπει να μιλήσουν κι άλλοι



Γκρέτα Τούνμπεργκ ΟΗΕ: Ένα διαφορετικό προφίλ -από το δυναμικό που μας έχει συνηθίσει- εμφάνισε η Γκρέτα Τούνμπεργκ ενώπιον 420 δημοσιογράφων στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.


Γκρέτα Τούνμπεργκ ΟΗΕ: "Χώρο" και σε άλλους ακτιβιστές για το περιβάλλον θέλησε να κάνει η νεαρή Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, λόγω της δράσης της για το κλίμα. "Οι ιστορίες μας έχουν ειπωθεί ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει ανάγκη να ακουτε εμάς πια" ανέφερε. Και πρόσθεσε: "Πρέπει να πουν τις ιστορίες τους ανθρώποι από τα νότια του πλανήτη ειδικά μέλη αυτόχθονων κοινωνιών".


Καθώς οι δημοσιογράφοι, ωστόσο, συνέχιζαν να της απευθύνουν ερωτήσεις , αναγκάστηκε να επαναλάβει: "Δεν πρέπει να ακούτε εμένα πριν από κάποιον άλλο. Είμαι ένα μικρό κομμάτι ενός μεγάλου κινήματος". "Είναι παράλογο. Δεν μου αρέσει να είμαι το επικεντρο της προσοχής όλη την ώρα αλλά είναι θετικό. Όσο ο Τύπος γράφει για εμένα, γράφουν επίσης και για την κρίση όσον αφορά το κλίμα" είπε η νεαρή ακτιβίστρια στην σουηδική εφημερίδα Aftonbladet.


bottom of page