top of page

Ιγκουάνα Φλόριντα: Γιατί βρίσκονται παγωμένα στους δρόμους [pics]



Ιγκουάνα: Ένα παράξενο φαινόμενο παρατηρείται στη Φλόριντα τον χειμώνα, για το οποίο μάλιστα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) εξέδωσε μια ασυνήθιστη προειδοποίηση


Ιγκουάνα: Παγωμένα αναμένεται να βρεθούν πολλά ιγκουάνα στη νότια Φλόριντα, λόγω των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών για την περιοχή τη νύχτα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, τα ιγκουάνα επηρεάζονται σημαντικά μόλις οι θερμοκρασίες πέσουν στους περίπου 4 βαθμούς. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς όταν τα ιγκουάνα παγώνουν, πέφτουν σε «λήθαργο», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κρατηθούν από τα δέντρα και να πέφτουν.


Οι ειδικοί, ωστόσο, προειδοποιούν τους πολίτες ότι τα παγωμένα ερπετά μπορεί να είναι δύσκαμπτα και να φαίνονται άψυχα, όμως δεν είναι νεκρά. Η υπηρεσία NWS αποφάσισε να ειδοποιήσει το κοινό μέσω Twitter για την αυξημένη πιθανότητα να δουν ιγκουάνα πεσμένα στο έδαφος. Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν, οι κάτοικοι στη Φλόριντα είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με παγωμένα ιγκουάνα σε δρόμους και αυλές.



Ωστόσο συνιστάται να αποφεύγεται η αλληλεπίδραση με τα παγωμένα ιγκουάνα, καθώς μπορεί απροσδόκητα να βγουν από το λήθαργο και να αισθανθούν απειλή αν κάποιος πλησιάσει κοντά τους.






bottom of page