top of page

ΗΠΑ: Εννέα αιτίες θανάτου συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση



Δεκάδες χιλιάδες θάνατοι στις ΗΠΑ συνδέονται με τους μη αυστηρούς κανόνες σχετικά με τη ρύπανση του αέρα, σύμφωνα με νέα έρευνα.


Συγκεκριμένα, οι ερευνητές συνέδεσαν εννέα αιτίες θανάτου με ένα συγκεκριμένο τύπο ατμοσφραιρικής ρύπανσης, κατά την ανασκόπηση των ιατρικών αρχείων βετεράνων, που έχουν αποβιώσει.


Η έρευνα αναφέρει ότι το 99% των αποθανόντων από ασθένειες που συνδέονται με έναν ορισμένο τύπο ατμοσφαιρικής ρύπανσης ήταν άτομα, που είχαν εκτεθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) θεωρεί σήμερα αποδεκτά.


Πιστεύεται ότι περίπου 200.000 Αμερικανοί πεθαίνουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση κάθε χρόνο, ωστόσο οι επιστήμονες προηγουμένως δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τις συγκεκριμένες αιτίες θανάτου για σχεδόν τους μισούς από αυτούς.


Η νέα έρευνα εξέτασε τα ιατρικά αρχεία αποθανόντων βετεράνων και τα συνέκρινε με τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.


Συνέδεσαν εννέα αιτίες θανάτου με τη μόλυνση: καρδιαγγειακή νόσο, εγκεφαλοαγγειακή νόσο, χρόνια νεφρική νόσο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, άνοια, διαβήτη τύπου 2, υπέρταση, καρκίνο του πνεύμονα και πνευμονία.



bottom of page