top of page

Κι όμως... βοηθάμε το περιβάλλον αν δεν στέλνουμε ευχαριστήρια emails!



Αν θέλετε να προστατεύσετε το περιβάλλον, μην στέλνετε ευχαριστήρια emails...


Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας OVO, οι Βρετανοί στέλνουν περισσότερα από 64 εκατομμύρια αχρείαστα emails σε καθημερινή βάση, με το περιεχόμενο τους πολλές φορές να περιορίζεται σε μια απλή ευχαριστήρια λέξη.


«Μήπως η OVO ζητάει από τον κόσμο να είναι αγενής; Ασφαλώς όχι», είπε ο Μάικ Μπέρνερς-Λι, ένας ειδικός σε θέματα, που αφορούν το αποτύπωμα άνθρακα στο Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ της Βρετανίας.


«Αλλά αν θέλετε να στείλετε σε κάποιον ένα email με τη λέξη "ευχαριστώ" και εκείνος απέχει μόλις τρία μέτρα από εσάς, τότε ίσως να ήταν πιο ευγενικό να πάτε κοντά του και να το πείτε αυτοπροσώπως», πρόσθεσε.


Είναι απίστευτο: Αν κάθε ενήλικας μειώσει κατά ένα τα emails που στέλνει καθημερινά, η Βρετανία θα περιορίσει κατά 16.433 τόνους το ανθρακικό αποτύπωμά της – κάτι που ισοδυναμεί με 81.000 πτήσεις από το Λονδίνο στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η OVO Energy δημιούργησε ένα λογισμικό που εντοπίζει πότε ο χρήστης έστειλε ένα ενδεχομένως αχρείαστο email και τον καλεί να είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον.


bottom of page