top of page

Κλιματικό Παρατηρητήριο - 04/06/2024



Τετράδια Πολιτισμού: Σε κίνδυνο ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου – Έλληνες ερευνητές παρουσιάζουν τα πορίσματα νέας τους έρευνας



Σύμφωνα με τους 'Ελληνες ερευνητές, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλεί το θαλάσσιο μέτωπο της αρχαίας πόλης της Δήλου.


Περισσότερα:


«Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον»: Μαθητές σε ρόλο ρεπόρτερ θίγουν περιβαλλοντικά θέματα



Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες στη χώρα με το πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» γίνονται... ρεπόρτερ αναζητώντας περιβαλλοντικά προβλήματα και προτείνοντας λύσεις.

Περισσότερα:


«Μπουρλότο» στην τιμή του λαδιού από τους παρατεταμένους καύσωνες που έρχονται το καλοκαίρι



«Μπουρλότο» αναμένεται να βάλουν στην τιμή του λαδιού το χειμώνα οι αναμενόμενοι παρατεταμένοι καύσωνες του καλοκαιριού. Ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού ελαιοπαραγωγών Νηλέας μίλησε στο MEGA για την τιμή του ελαιόλαδου.


Περισσότερα:


Ζερεφός στο CNN Greece: Οι παράκτιες περιοχές της Ελλάδας κινδυνεύουν να γίνουν Χαβάη



Τον κίνδυνο οι παράκτιες περιοχές της Ελλάδας να γίνουν Χαβάη λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στο CNN Greece ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός.


Περισσότερα:


25 χρόνια Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας – Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο



Από μια διεπιστημονική βάση, οι εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας 2024 αναμένεται να καταλήξουν σε χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις για όλους τους σχετικούς με τη δημόσια υγεία φορείς.


Περισσότερα:




Ο Παναμάς σχεδιάζει την εκκένωση νησιού εξαιτίας της αύξησης στη στάθμη του νερού



Οι ιθαγενείς του νησιού θα πρέπει να μετακινηθούν. Είτε με τη θέλησή τους, είτε όχι.


Περισσότερα:


Βραζιλία: Η αποψίλωση στη σαβάνα Σεράντο εξαπλώνεται ραγδαία



Η αποψίλωση στη σαβάνα Σεχάντου που σημειώθηκε το 2023 είναι σύμφωνα με τα στοιχεία κατά 2,4 φορές μεγαλύτερη από αυτές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.


Περισσότερα:


Ζητήματα επάρκειας νερού για το ένα πέμπτο των κατοίκων της Ε.Ε.



Οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στην Ευρώπη, οι επακόλουθες ξηρασίες και η αυξημένη λειψυδρία ήταν από τα βασικά θέματα των εκδηλώσεων της «Πράσινης Εβδομάδας» στις Βρυξέλλες.


Περισσότερα:


Κλιματική αλλαγή: Ξυπνάει 18 ασθένειες στην Ευρώπη - Τσιμπούρια, κουνούπια και οι άγνωστες παθήσεις



Άκρως ανησυχητική είναι η κατάσταση που περιγράφει Raúl Rivas González, Καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα και μέλος της Ισπανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας, σχετικά με τις επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής τόσο στο περιβάλλον όσο και στον άνθρωπο τα επόμενα χρόνια.


Περισσότερα:


Ινδία: Πάνω από 100 οι νεκροί από τον καύσωνα - Χιλιάδες στα νοσοκομεία με θερμοπληξία



Φόβους ότι το ασυνήθιστα σφοδρό κύμα καύσωνα που σάρωσε την Ινδία αυτό το καλοκαίρι έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 100 ανθρώπους και οδήγησε στο νοσοκομείο χιλιάδες άλλους σύμφωνα με τις αρχές και τα ΜΜΕ.


Περισσότερα:

bottom of page