top of page

Κλιματικό Παρατηρητήριο - 05/06/2024Μαγνησία: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσηςΧωρίς νερό εν μέσω ζέστης, οι κάτοικοι καλούνται να αντιμετωπίσουν και τη γαστρεντερίτιδα.


Περισσότερα:


Energean: Δημιουργεί την EnEarth-Πρώτο πιλοτικό έργο δέσμευσης CO2 στην ΚαβάλαΤην Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, την 5η Ιουνίου, επέλεξε η Energean για να γνωστοποιήσει τη δημιουργία της νέας εταιρείας του Oμίλου, της EnEarth, η οποία, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, φιλοδοξεί να ηγηθεί στην προσπάθεια για έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου! Είναι μια ακόμη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της δέσμευσης της Energean για την επίτευξη του Net Zero το αργότερο έως το 2050.


Περισσότερα:


Δάση: Οι τομές στην διαχείριση και πυροπροστασία, τα κονδύλια και οι ημερομηνίες-ορόσημαΜε παρεμβάσεις και έργα που ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ ενισχύεται η θωράκιση των δασών και των κατοικημένων περιοχών της χώρας έναντι πυρκαγιών και εν γένει των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Οι νέες τεχνικές προδιαγραφές για τις διαχειριστικές μελέτες των δασών και τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας στους δήμους αποτελούν το επόμενο βήμα για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και των οικισμών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πλέγματος παρεμβάσεων οι οποίες προσαρμόζονται στα νέα κλιματικά δεδομένα.


Περισσότερα:


Τουλάχιστον 13.000 θάνατοι από ατμοσφαιρική ρύπανση στην ΕλλάδαΗ ρύπανση του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή επιδεινώνουν την υγεία όλων, επιβαρύνουν όμως πολύ περισσότερο τους χρόνιους ασθενείς και το σύστημα υγείας.


Περισσότερα:


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024 – Όμιλος ΔΕΗ: Ηγείται της πράσινης μετάβασης με επενδύσεις 9 δισ. ευρώ κυρίως σε ΑΠΕ και αναβάθμιση δικτύωνΥψηλοί στόχοι για ένα πράσινο μέλλον με απώτερο στόχο το Net Zero το 2040.


Περισσότερα:
Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας: Έρχεται το φαινόμενο La Niña, οι εκτιμήσεις μέχρι ΑύγουστοΤο μετεωρολογικό φαινόμενο La Niña θα φθάσει αργότερα φέτος και θα φέρει μαζί του πιο δροσερές θερμοκρασίες, μετά τα ρεκόρ ζέστης που προκάλεσε το φαινόμενο El Niño εδώ και έναν χρόνο.


Περισσότερα:


Βραζιλία: Η βιομηχανία κρέατος και το περιβάλλον βασίζονται στην αγελάδα των 4 εκατ. δολαρίωνΜια αγελάδα αξίας 4 εκατ. δολαρίων μπορεί να είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την διάσωση της βραζιλιάνικης βιομηχανίας κρέατος.


Περισσότερα:


Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή έχει «ρυθμό άνευ προηγουμένου» στην υπερθέρμανση του πλανήτηΗ υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες έχει πλέον αποκτήσει «ρυθμό άνευ προηγουμένου». Ως αποτέλεσμα, το παράθυρο για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας στον ενάμιση βαθμό Κελσίου έχει σχεδόν κλείσει, προειδοποιούν δεκάδες διακεκριμένοι ερευνητές σε μελέτη.


Περισσότερα:


Γερμανία: Τι μπορούμε να κάνουμε για τις ακραίες πλημμύρες;Μετά από μέρες σφοδρών βροχοπτώσεων ολόκληρες περιοχές στη νότια Γερμανία πλημμύρισαν και χρειάστηκε να εκκενωθούν - Μπορούμε να προετοιμαστούμε για τα ακραία αυτά φαινόμενα;


Περισσότερα:


Το «στοίχημα» της Ευρώπης στην επόμενη πενταετίαΟικονομία, αμυντική θωράκιση, βιομηχανία και καινοτομία, αλλά και η ανάσχεση ακραίων ή ευρω-σκεπτικιστικών δυνάμεων είναι τα μεγάλα «στοιχήματα» για την Ευρώπη στα επόμενα πέντε χρόνια.


Περισσότερα:

Commenti


bottom of page