top of page

Κλιματικό Παρατηρητήριο - 23/05/2024




Μεγάλη ελληνική συμμετοχή στην IFAT 2024 - Έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Enterprise Greece οργάνωσε 22 επιχειρηματικές συναντήσεις προκειμένου να ενημερώσει μεγάλες εταιρείες με διεθνή δραστηριότητα στην ανάπτυξη συνολικών λύσεων, για τη διαχείριση των αποβλήτων και την ενεργειακή αξιοποίηση τους, τις δυνατότητες χρηματοδότησης τέτοιων επενδυτικών σχεδίων καθώς και τις γενικότερες εξελίξεις στον κλάδο.


Περισσότερα:


Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές: Εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την Ελλάδα που συνδυάζουν ψυχαγωγία και οικολογική εκπαίδευση

Ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα περιλαμβάνουν οι φετινές «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», τη δράση που διοργανώνει, για μία ακόμη χρονιά, το υπουργείο Πολιτισμού, από τις 23 έως τις 26 Μαΐου.


Περισσότερα:


«Κλιματική ασπίδα» στο Κάστρο Μυκόνου - Τι λέει στον ΕΤ ο συντονιστής έργου «ΤΗΕΤΙDA», δρ Αγγελος Αμδίτης

Ένα έργο-ασπίδα προστασίας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής που αντιμετωπίζουν τα παράκτια και υποθαλάσσια μνημεία στην Ευρώπη ξεκινάει την πιλοτική του εφαρμογή.


Περισσότερα:


WWF: Νέο πρόγραμμα υποστήριξης του Δασαρχείου Πατρών για την ενίσχυση της παραγωγής πιστοποιημένου φυτευτικού υλικού στις εθνικές αναδασώσεις

Το WWF Ελλάς υλοποιεί το φιλόδοξο πρόγραμμα «Συλλέγουμε σπόρους για ένα ζωντανό δάσος» προκειμένου να συμβάλλει στην παραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερου φυτευτικού υλικού, ειδικά για περιοχές που έχουν καεί περισσότερες από μία φορές και χρειάζονται αναδάσωση, όπως η Αττική, η Κορινθία, η Αχαΐα και η Ηλεία.


Περισσότερα:


Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το αστικό λεωφορείο υδρογόνου

Πώς λειτουργεί ένα αστικό λεωφορείο υδρογόνου στη χώρα μας; Τελικά αυτό το καύσιμο αποτελεί μια εναλλακτική μορφή ενέργειας που μπορεί να συνδράμει στην απαιτούμενη εξασφάλιση του πράσινου μέλλοντος στις μεταφορές και που επιτάσσει η διαπιστωμένη αύξηση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης; Με τι κατανάλωση κινείται το λεωφορείο υδρογόνου και ποια είναι τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά του;

Περισσότερα:




Μεξικό: “Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ” - 26 νεκροί από τον καύσωνα

Η ακραία ζέστη στο Μεξικό έχει ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ και έχει προκαλέσει τον θάνατο ανθρώπων και ζώων. Ήδη το 70% του Μεξικού είναι αντιμέτωπο με ξηρασία και το ένα τρίτο της χώρας με ακραία ξηρασία, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής επιτροπής υδάτων.


Περισσότερα:


Γιατί τα ποτάμια στην Αλάσκα βάφτηκαν πορτοκαλί

Η Αρκτική είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη περιοχή της υφηλίου και βιώνει τις κλιματικές επιπτώσεις νωρίτερα απ'ό,τι άλλα μέρη.


Περισσότερα:


Τροπικές ασθένειες ήρθαν στην Ευρώπη

Ο δάγκειος πυρετός και η τσικουνγκούνια στα νότια της Γηραιάς Ηπείρου, εξαιτίας των κουνουπιών και της κλιματικής αλλαγής.


Περισσότερα:


Singapore Airlines: “Η κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις, αόρατες στα ραντάρ” - Προειδοποιούν οι ειδικοί μετά το δυστύχημα

Το "καμπανάκι" του κινδύνου χτυπούν οι ειδικοί κάνοντας λόγο για ευθύνη της κλιματικής αλλαγής μετά την εφιαλτική πτήση της Singapore Airlines που κατέληξε σε δυστήχημα.


Περισσότερα:


Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας: SOS για τα Μαγκρόβια δάση – Τι είναι

Σήμα κινδύνου για τα μαγκρόβια δάση. Η κλιματική αλλαγή και πως τα απειλεί. Επιτακτική ανάγκη η ανάληψης δράσης μας υπενθυμίζει η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας.


Περισσότερα:


bottom of page