top of page

Kλιματικό Παρατηρητήριο - 30/04/24

Updated: 5 days ago


Η κλιματική κρίση απειλεί την εμβληματική πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην εμβληματική πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας η καθηγήτρια του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Βασιλική Αργυροπούλου.


Περισσότερα :


Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027» : Ποιοι δήμοι εντάσσονται σε αυτό σύμφωνα με τον Παπαθανάση


Ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση η ένταξη στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027» του έργου της υπογειοποίησης εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πεντέλης και όμορων δήμων.


Περισσότερα :


Ελάχιστη η συμμετοχή των νέων στις δημόσιες διαβουλεύσεις για το περιβάλλον


Μόλις το 3% των νέων μέχρι 34 ετών έχει συμμετάσχει σε δημόσια διαβούλευση για το περιβάλλον και, παρά το γεγονός ότι το 69% απ΄αυτούς θεωρεί σημαντική τη διαδικασία, μόλις το 30% πιστεύει ότι τα σχόλια και οι απαντήσεις λαμβάνονται «πολύ» και «αρκετά υπόψη».


Περισσότερα:


WWF: Βράβευση μαθητών από όλη τη χώρα, για ιδέες μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος των σχολείων τους


Πρόκειται για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιεί για δεύτερη σχολική χρονιά το WWF Ελλάς, με την πολύτιμη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), την υποστήριξη του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και του Ιδρύματος Μποδοσάκη και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 και έχει μέχρι στιγμής εμπλέξει 42 σχολεία ανά την Ελλάδα, αλλά και έμμεσα όλη τη σχολική κοινότητα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μαθητών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ξεκινώντας από το σχολείο.


Περισσότερα :


Ελαιόλαδο: Με ταχείς ρυθμούς η πρόωρη ανθοφορία σε όλη τη Μεσόγειο


Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών χωρών.


Περισσότερα :

Φιλιππίνες: Πόλη αναδύθηκε από το νερό μετά από 300 χρόνια, λόγω ξηρασίας


Ένας οικισμός αιώνων βυθισμένος στη θάλασσα από τη δεκαετία του 1970 επανεμφανίστηκε λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών.


Περισσότερα:


Κλιματική αλλαγή: Θα ξεμείνουμε από πατάτες;


Οι σφοδρές βροχοπτώσεις απειλούν το πολύτιμο γεώμηλο, με τους αγρότες να ανησυχούν για κενά στην αγορά και ανατιμήσεις.


Περισσότερα :


Ιταλία: Οι χώρες της G7 θα αρχίσουν να μειώνουν την παραγωγή του πλαστικού


Η G7 θα αρχίσει να περιορίζει την παραγωγή του πλαστικού με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο την παγκόσμια ρύπανση που προκαλεί αυτό το υλικό, σύμφωνα με προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος των υπουργών Περιβάλλοντος που συνεδρίασαν στην Ιταλία, έγινε σήμερα γνωστό από γαλλική πηγή.


Περισσότερα :


Κένυα: 45 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις


Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 110 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα,29/04/2024, από ξαφνικές πλημμύρες και κατολίσθηση στην κεντρική Κένυα, καθώς τα νερά παρέσυραν σπίτια και αυτοκίνητα στην πόλη Mai Mahiu, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


Περισσότερα :


Δραματικά νέα φέρνει η κλιματική αλλαγή: Καίγονται τα ζώα στην Ανταρκτική – Εκτεθειμένα πάνω από έναν χρόνο στην τρύπα του όζοντος


Η γνωστή σε όλους τρύπα στο στρώμα του όζοντος που υφίσταται πάνω από την Ανταρκτική για μερικούς μήνες το χρόνο, αφήνει την υπεριώδη ακτινοβολία να περάσει αφιλτράριστη στην ατμόσφαιρα, συνθήκη ιδιαιτέρως επιβλαβή για την υγεία αφού το UV φως είναι καρκινογόνο.


Περισσότερα :ความคิดเห็น


bottom of page