top of page

Κλιματικό Παρατηρητήριο - 30/05/2024




Οι 50 ηγέτιδες εταιρείες που αποτελούν πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης στην χώρα μας



Την Πέμπτη 30 Μαΐου ανακοινώνεται για 7η συνεχή χρονιά από το QualityNet Foundation ο Δείκτης Βιώσιμης Ανάπτυξης «The ESG Index in Greece», σύμφωνα με τον οποίο καθορίζονται οι «The 50 Most Sustainable Companies in Greece 2024». Η ένταξη επιχειρήσεων στη λίστα των «The Most Sustainable Companies in Greece» αποτελεί την ανώτατη διάκριση Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα.


Περισσότερα:


Η 3η Attica Green Expo άνοιξε και επίσημα τις πύλες της στο κλειστό γήπεδο του Taekwondo στο Φάληρο



Το μεγαλύτερο Eco-meet της χώρας, η Attica Green Expo, άνοιξε και επίσημα τις πύλες του σε μικρούς και μεγάλους την Τετάρτη (29/5) το μεσημέρι στο κλειστό γήπεδο του Taekwondo στο Φάληρο.


Περισσότερα:


Οι ελληνικές υπογραφές πίσω από τον «δορυφόρo των νεφών»



Οι διαστημικές υπηρεσίες Ευρώπης και Ιαπωνίας εκτόξευσαν στο Διάστημα τον πιο εξελιγμένο μέχρι στιγμής δορυφόρο, ο οποίος θα προσφέρει πολύτιμα δεδομένα για τα νέφη και την επιρροή τους στο κλίμα και τον καιρό. Μιλούν στην «Κ» οι Έλληνες που συμμετείχαν στην προετοιμασία της αποστολής.


Περισσότερα:


Τι έρχεται τον Ιούνιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας



Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τιμάται μέσω ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών που έρχεται να ενισχύσει την περιβαλλοντική τους συνείδηση, ενώ οι κυριακάτικες δράσεις για τους μικρότερους επισκέπτες του Μουσείου (8 μηνών έως 3 ετών) συνεχίζονται με δημιουργικές αφηγήσεις παραμυθιών, γεμάτες θεατρικά, μουσικοκινητικά και εικαστικά παιχνίδια.


Περισσότερα:


Έρχεται το 7ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ στη Χαλάστρα – Οι δράσεις



Με μία όμορφη γιορτή για τα παιδιά θα γιορτάσουμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού.


Περισσότερα:



Το Μεξικό στην «Ημέρα Μηδέν» της κλιματικής αλλαγής



Αφόρητοι καύσωνες, ξηρασία και έλλειψη νερού. Το Μεξικό βιώνει φέτος έναν τριπλό εφιάλτη, σε μια σπειροειδή κρίση που επιτείνει η κλιματική αλλαγή.


Περισσότερα:


Πασχαλίτσες, πεταλούδες, μέλισσες: Γιατί οι Γερμανοί αυτό το καλοκαίρι μετρούν έντομα



Το "καλοκαίρι των εντόμων" είναι ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που μετατρέπει τους πολίτες σε παρατηρητές της φύσης για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Και τα ευρήματα βοηθούν τους επιστήμονες.


Περισσότερα:


Οι ρωσικές έρευνες για πετρέλαιο στην Ανταρκτική απειλούν την "επιστημονική διπλωματία"



Έγγραφα από την Επιτροπή Περιβαλλοντικού Ελέγχου της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων αποκάλυψαν πρόσφατα ότι Ρώσοι γεωλόγοι έχουν ανακαλύψει τεράστια αποθέματα πετρελαίου στα ύδατα της Βρετανικής Ανταρκτικής Επικράτειας στη θαλάσσια περιοχή Wedell.


Περισσότερα:


Las Barrancas: To πρώτο χωριό που βυθίζεται, ίσως σωθεί από... τα δέντρα του



Δέκα χρόνια τώρα το γραφικό χωριό Las Barrancas, στην πολιτεία Veracruz του Μεξικό, αγωνίζεται να παραμείνει στην επιφάνεια, καθώς τα κύματα παρασέρνουν σταδιακά τις περιοχές του.


Περισσότερα:


Κλιματική αλλαγή: Οι πλούσιες χώρες τήρησαν τη δέσμευσή τους… με δύο χρόνια καθυστέρηση



Οι πλούσιες χώρες ανέλαβαν το 2019 τη δέσμευση για παροχή των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις πιο φτωχές για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή - Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι θα απαιτηθούν σε 2.400 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως ως το 2030.


Περισσότερα:

bottom of page